Vanliga frågor

- Hur bokar jag en förbesiktning?

Det gör du på knappen "Förfrågan". Där fyller du i en intresseanmälan och sedan kommer vi kontakta dig för att boka in ett datum. Du binder inte upp dig på något sätt.


- Vad innebär avtalstädningen?

Då vi gör en förbesiktning och kommer överens om ett pris blir detta i så fall din månadskostnad varken mer eller mindre, vill du sen utöver detta kanske beställa ytterligare ett eller två andra uppdrag utöver det vi kommit överens om så kan man lägga in det i månadskostnaden, det gör det att du inte behöver betala mer då vi utför arbetet (ex fönsterputsning) utan får det utslaget på ett år istället, detta för att ge dig en bättre översikt över dina utgifter.


- Hur långt innan måste jag avboka/ändra ett städtillfälle?

  • Akut avbokning (t.ex sjukdom) kan göras fram till kl 07.00 på städdagen.
  • Planerad ombokning är kostnadsfritt och görs senast 1 vecka innan städningen.
  • Du kan även frysa abonnemanget upp till en månad, t.ex vid semester, och behålla din ordinarie städare.


- Hur gör vi med nyckeln?

Det bestämmer du själv som kund. Du kan välja att låta oss kvittera ut en nyckel, och då har vi den förvarad i säkert skåp med kodlås, du kan även välja att själv låsa upp när vi kommer och låsa när vi går, låta grannen öppna och låsa eller på något annat sätt som du känner känns tryggast för dig.


- Vad kan jag själv göra för att undvika skador?

Tala om för oss om du har saker du är extra rädd om, en tavla, en vas eller en lampa. etc.


- Har ni någon försäkring?

Vi har en ansvarsförsäkring som gäller alla eventuella skador.

- Hur fungerar RUT?

Från och med 2009 har man som privatperson rätt till 50% avdrag för arbetskostnad på hushållsnära tjänster. MJ-Service sköter hanteringen av skattereduktionen från Skatteverket. När du får fakturan har vi redan dragit av för RUT-avdraget. Vi ansöker i efterskott om pengarna från skatteverket.


- Hur mycket RUT-avdrag får man göra?

Du får göra avdrag på 50% av arbetskostnaden. Avdragets storlek uppgår idag till 50 000 kronor per kalenderår med ett faktureringsbelopp om 100 000 kronor.


- Om personen som bor i bostaden som ska städas gått bort, gäller RUT-avdraget då?

Om personen gått bort efter att arbetet är utfört gäller skattereduktionen. Om uppdraget avser en dödsbostädning gäller ej Rut-avdraget.


- Varför gäller inte RUT-avdrag vid dödsbostädning?

Skatteverket har boendekrav på hushållsnära tjänster. Det måste alltså finnas en person skriven på bostaden som ska städas.


- Hur fungerar Skatteverkets boendekrav?

Du måste helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Om du har dubbel bosättning räknas båda som bostad. Även fritidshus, andelslägenhet eller en stuga som du äger eller hyr ut kortare eller längre tid räknas som bostad.

Om du hyr ut din bostad kan du inte nyttja rutavdraget för tjänster som utförs under uthyrningstiden utan det är istället hyresgästen som ska göra detta.
Du får nyttja rutavdrag för en bostad du ska flytta in i.

 

Läs mer på Skatteverkets webbplats >


Personuppgifter

Personuppgifter hanteras i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL) som trädde i kraft 1 januari 2011 samt enligt gällande lagstiftning. (GDPR)


Läs mer om kreditupplysningslagen KUL>


Läs mer om personuppgiftslagen GDPR>